DSR-570....май се влюбих!

Творчество и опит

Moderators: vesko, kitanov

DSR-570....май се влюбих!

Postby one_eye » Fri Apr 01, 2005 4:39 pm

Здравейте, на всички, които отварят тази тема. Нямам представа защо никой не си прави труда да пише тук по теми, които вълнуват всички нас, предполагам...а може да ни е много полезно. Имам наблюдения от чужди сайтове и форумите към тях. Там хората дискутират, обменят опит, помагат си...Та по тази именно причина реших да седна и да "дам тон за песен". Причината е скорошният ми "сблъсък" с вече споменатата в заглавието DSR-570 DVCam камера.
Досега бях работил с по-ниските класове на DVCam фамилията, и за първи път имах, вече мога да кажа - удоволствието, да работя с най-сериозният и член. ...И бях приятно изненадан. След като се запознах с упътването за работа с нея, се разрових из менюто. Като цяло включих Filmlike от файловата система, след това пипнах малко от настройките Master black и Stretch, и и "върнах" детайлността (файла доста я намали, а на мен ми трябваше все пак едно по детайлно изображение). Определено съм доволен. Работил съм с 1/3 инчовите DSR-300, но разликата си е видима. Почти мога да кажа, че съм влюбен... :D Дано да има повече случаи да се "сблъсквам" с нея... :)
Засега ще бягам, че работа ме чака. Доскоро! :wink:
The field is our battlefield...
one_eye :)
one_eye

Още за DSR-570!

Postby vesko » Wed Apr 06, 2005 11:46 pm

Здравейте,

Наистина е забележителна! DSR-570 използува софтуер последно поколение и дава много приятна картина. Има почти същите възможности като Digital Betacam камерна глава. За съжаление настройките на процесора са достъпни само в сервизен режим, но който иска, може да получи повече информация как да коригира цветове, гами, баланс и т.н.

Тази камера скоро ще се замени от новата 16:9 DSR-450WSP, с 2/3" power HAD EX CCD и 12-bit обработка на видеосигнала.

Доколкото знам, има доста такива камери по света, така че ще потърся още полезна информация.
vesko
Site Admin

Return to Заснемане