Подводна снимачна работа в UVT

Новини и събития, свързани с UVT

Moderator: vesko

Post Reply
vesko
Site Admin
Posts: 49
Joined: Tue Jul 29, 2003 6:59 am
Location: София
Contact:

Подводна снимачна работа в UVT

Post by vesko »

В съвременните документални и кино продукции се налага все по-често да се работи по и под вода. Логично е – все пак 2/3 от земната повърхност са морета и океани, а повечето запомнящи се филмови истории са около морето, реките или езерата. Съвременните изразни средства, сюжети и кино емоции са немислими без тръпката на водата.
Box2.jpg
Затова, от години екипът на UVT работи в посока овладяване и използване на водната и подводната сцена.
Наред с постоянната лична подготовка на служителите и сътрудниците, UVT инвестира в много технологии и съоръжения, необходими за пълноценната снимачна дейност във водни пространства. Фирмата разполага с постоянен екип водолази, лицензирани за работа до 50 метра дълбочина в отворени морски пространства, по всяко време на годината. Освен подводната снимачна техника 2К и 4К, фирмата разполага с подводно осветление, скутери и друга специализирана подводна техника.
back_in _sea.jpg
За изпълнение на по-сложни снимачни задачи, UVT проектира и построи специализиран морски съд – водолазна лодка тип RIB, с дължина 5.20 метра, с два двигателя, навигационно и спасително оборудване. С това съоръжение може да работи и снима на разстояние до 5 мили от морския бряг екип до 8 човека. Инвестицията е незаменима за обучение и поддържане квалификацията на екипа.
sea front.jpg
През есента на 2014 година екипа на UVT засне подводни сцени за филма "Магията на Ропотамо":
Camera2.jpg
Отдясно главния оператор Мартин Димитров, продуцента Веселин Горанов и подводен оператор Веселин Михайлов.
Camera3.jpg
Camera4.jpg
Post Reply