3D сцените на “АВАТАР” снимани със Sony и Fujinon

Нови продукти, промоции и други новини от Sony

Moderator: vesko

antzi
Site Admin
Posts: 36
Joined: Mon Nov 13, 2006 9:50 am
Location: Sofia
Contact:

3D сцените на “АВАТАР” снимани със Sony и Fujinon

Postby antzi » Mon Jan 18, 2010 3:33 pm

ОТГОВОРНИЯ ОПЕРАТОР НА “АВАТАР”, ВИНС ПЕЙС РАЗЧИТА НА КАМЕРИ SONY И ОБЕКТИВИ FUJINON ЗА ЗАСНЕМАНЕ НА 3D СЦЕНИТЕ

Avatar-PR.jpg
Avatar-PR.jpg (29.8 KiB) Viewed 1299 times

Винс Пейс, отговорен оператор, съоткривател на камерната система Fusion 3D и основател на PACE е на сцената на актуалния филмов хит, “Аватар”. По време на снимките бяха ползвани камери Sony HDC-F950 и HDC-1500 окомплектовани с обективи Fujinon.

УЕЙН, Ню-Джърси, САЩ, 5 януари 2010 – Сценаристът, режисьор и продуцент Джеймс Камерън и Винс Пейс, отговорен оператор, съоткривател на камерната система Fusion 3D и основател на PACE, избраха камери Sony и обективи Fujinon за продукцията на разтърсващия 3D епичен филм Аватар, в прожекция от 18ти декември. В 3D продукцията на Пейс/Камерън бяха използвани обективи Fujinon HA16x6.3BE (6.3-101mm) и специално разработен за случая модел HA5x7B-W50 (7-35mm).

“Пътя към успеха в 3D се прокарва с отборни усилия,” казва Пейс. “Работейки с Джеймс Камерън, целите поставени пред камерната система FUSION бяха високи. В началото на разработката, Fujinon се включиха със своите търговци, инженери и фабрики, за да проектират подходящ за нашите високи стандарти 3D обектив. Тези отношения се развиха през последните десет години и резултатите са на големия екран с пускането на Аватар. Всички камери бяха комплектовани с обективи Fujinon и резултатите бяха невероятни.

“Ние в Пейс Технолъджис сме изцяло посветени на 3D революцията – и нашата система се нарича Fusion 3D,” продължава Пейс. “Ние работихме с Fujinon за да постигнем високите изисквания на стереографското заснемане. По време на снимките на Аватар бяха използвани главно камери Sony HDC-F950 и когато излезе - Sony HDC-1500 при някои сцени. Всички Sony камери бяха комплектовани с обективи Fujinon.”

Базирани в Бърбанк, Калифорния, PACE са добре известни с водещата си роля във високя клас 3D продукции. Системите на Пейс Fusion 3D са използвани за много успешни 3D филма, включително "Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour", "Пътуване до центъра на Земята" и "Аватар". PACE са също добре известни с нещата, които правят за първи път. От началото, преди близо двадесет години, Пейс проектира и изработва усъвършенствани системи за подводни снимки и комплексно подводно осветление, за нуждите на големи продукции, включващи "Бездната" и "Титаник" на Камерън. Винс и Джеймс имат дългогодишна история при разработката на новаторско оборудване за продукция и техните скорошни усилия, водещи до и включващи "Аватар" значително повлияха на ефективността и възможностите на 3D продукцията. Обективите Fujinon винаги са били ключов компонент в процеса на разработка.

Според Пейс, стила на снимане на Камерън в "Аватар" е уникален. “Той не се притесняваше да снима от ръка,” обяснява Пейс. “Той обича подвижните сцени и не се смущава да застане зад окуляра на камерата, снимайки помежду актьорите. Възможността да реализираме този стил в 3D с помощта на обективите на Fujinon беше важен фактор в начинанието "Аватар".”

към оригиналната статия

Return to “Sony”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest