F55 дава свежа дълбочина на подводния свят

Нови продукти, промоции и други новини от Sony

Moderator: vesko

vesko
Site Admin
Posts: 48
Joined: Tue Jul 29, 2003 6:59 am
Location: София
Contact:

F55 дава свежа дълбочина на подводния свят

Postby vesko » Tue Nov 18, 2014 10:38 pm

Известният подводен оператор Dan Beecham използва свояta Sony PMW-F55 в подводен бокс, за да снима зашеметяващи 4K кадри под вълните. Разберете какво Дан ще разкаже за акули, тюлени, камери и колориметрия .


F55 Underwater - A First Look from Underwater Video Services SA on Vimeo.

Подводното дуо слиза надълбоко с F55


Dan Beecham е оператор и режисьор, специализиран в заснемане под вода в отдалечени места. Базиран в Кейптаун и Великобритания, той е международно признат за впечатляващия списък от мисии, който включва National Geographic, Save Our Seas Foundation и поредицаta на BBC "Natural world" .

Дан заедно с бизнес партньорa си Чарлз Максуел - самият носител на Emmy награда всепризнат оператор - снимат в 4K с превъзходната PMW-F55 Super 35mm CineAlta камера на Sony. Търсейки първата си 4K камера, F55 беше много съблазнително опция: " Ние започнахме да търсим и много ни хареса това, което открихме."

Dan.jpg
Dan.jpg (18.92 KiB) Viewed 1944 times

Оператора и продуцент Dan Beecham и неговата PMW-F55 © James Loudon

Дан и Чарлз са използвали камери Sony в продължение на няколко години и перспективата да продължат заедно с 4K станала съблазнителна на двамата партньори . " Съществува реално ниво на комфорт, знаейки, че работим с производителя на камерата, също така имаме история в работата си с дилърите и техниците на място. "
Защитата на инвестициите срещу случайности е от първостепенно значение, а подводната F55 е поставена на сигурно място в здрав подводен бокс от подводните специалисти Гейтс. "Аз няма да поставя моята любима F55 в по-нисък стандарт продукт", казва Дан. "Оптиката на Гейтс" е несравнима. Няма смисъл да имаме такава фантастична камера и обектив поставени зад нестандартна оптика, влошаваща изображението. Ние може да снимаме със или без R5 RAW рекордера Sony и с по-големи батерии, даващи време за запис до три часа."

4K отваря нов свят

Базата на Дан в Cape Town маркира кръстовище на студена, богата на хранителни вещества вода от течението Benguela и топла вода от течението Мозамбик, осигуряваща невероятно естествено биоразнообразие за филмовите творци. "Ние можем да се гмуркаме с тюлени, има изобилие от акули - в това число едни от най-добрите места в света за снимане на Големите бели акули - водораслови гори и много други теми и екосистеми. Използването на на F55 в тези области и тестването на възможностите е наистина вълнуващо, и ние не сме се разочаровали от резултатите. "

shark.jpg
shark.jpg (7.4 KiB) Viewed 1944 times

Вълниващ кадър със синя акула от Дан, снимащ Cape Point, South Africa © Underwater Video Servcies

Ентусиазма на Дуото се потвърди още от първите пробни кадри: "Бях удивен от това колко вярна е колориметрията на F55 под водата. Ние снимахме подводни сцени във водорасли гори, аз честно казано никога не съм виждал да са пресъздадени толкова вярно по отношение на възпроизвеждане на цветовете. Като водолази, ние знаем какви трябва да бъдат цветовете на нашите обекти и камерите понякога ги възпроизвеждат неточно. Когато коригираме RAW кадрите от нашите гмуркания, ние можем точно да получим цветове за напълно достоверно възпроизвеждане на цветната тоналност. Кадрите имат ефирно, неземно качество, което мисля, че идва от системата за цветно кодиране на F55 S-Gamut, което позволява да се обхване по-широк спектър . А ние всички мислехме, че HD изглеждаше добре! "

Повече гъвкавост, по-добре изглеждаща картина

Дан също приветства гъвкавостта на работния процес - да може да снима в RAW или за повече място на носителите в по-ефективната XAVC." Ние също имаме възможност да снимаме 4K в XAVC @ S- log2 която все пак запазва голям динамичния обхват на камерата. Това е функция, която може да използваме за дълги кадри в отдалечени места, където мястото за съхранение на картината може да бъде проблем."

Dan_F55_underwater.jpg
Dan_F55_underwater.jpg (16.46 KiB) Viewed 1944 times
Камерата F55 на Дан в действие в горите от водорасли във False Bay, South Africa. © Underwater Video Servcies / Paul Menge

"С F55 е невероятно колко много може да се дръпне в highlights и lowlights s коригиране на ISO - което разбира се за подводата е фантастично. Толкова много ситуации в подводната работа имат висок контраст, например обектите с бели петна, като Мантата са предизвикателство в експозицията. "Друг пример, където динамичния обхват на по-старите камери ми е създавал проблем, е при ятата сардини, когато белите рибояди се гмуркат във водата, оставяйки ярък бял поток от мехурчета, които стоят зад тях и чиито ярки бели пера напълно преекспонират картината, ако не сте внимателни и експонирате за по-тъмните акули, делфини и дребна риба.

"Снимането на RAW с F55 вече не е проблем - 14 стопа в динамичния диапазон улавя огромно количество детайли в lowlights и highlights. Чарлз засне някои материали в плувен басейн на F55 за телевизионен сериал - задна подсветка на актриса плуваща през кадъра. Този запис е бил сниман на около 5000 ISO, и нямаше почти никакво зърно. Highlights и lowlights изглеждаха невероятни ... дори направо от камерата. "
Attachments
Vimeo-1.jpg

Return to “Sony”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest